Заловените за контрабанда на хероин през Дунав мост II остават в ареста

Заловените за контрабанда на хероин през Дунав мост II остават в ареста Днес съдът уважи искането на Окръжна прокуратура– Видин за постановяване на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняемите К. Милков и П. Малчев, които преди дни опитаха да пренесат през Дунав мост 2 рекордно количество хероин- над 423 килограма, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Наркотикът е открит около 5:30 часа на 20 май по време на проверка на ТИР. По документи превозваната стока представлявала теракотени плочки за Холандия. Моторното превозно средство е управлявано от К. Милков, а изпращачът на стоката е П. Малчев.
Същия ден е извършен обиск и изземване от Малчев, както и претърсване на лекия му автомобил "БМВ". В полиетиленово пликче в колата са открити четири пачки с банкноти на обща сума 33 000 евро.
Установено е, че на 19 май е имало комуникация по телефон между изпращача на стоката и шофьора на ТИР-а, което на този ранен етап на разследване сочи за наличие на връзка между двамата.
Съдът прие доводите на прокурора, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Милков и Малчев в съучастие са извършили престъпленията, в които са обвинени. Налице е реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Разследването по случая продължава.
23.05.2017, 16:08 часа
959 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha