Директорът на онкоболницата в София с обвинения за безстопанственост

Директорът на онкоболницата в София с обвинения за безстопанственост Шефът на онкологията в София д-р Валентин Ангелов е привлечен като обвиняем за безстопанственост, от която за болницата са последвали щети в размер на 1 901 561, 86 лева, съобщиха от прокуратурата.
Между 2013 и 2015 г. директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура. Установено е, че са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.
От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.
Ангелов е с мярка за неотклонение "подписка". Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС.
До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза, разследването продължава, уточняват от прокуратурата.
25.05.2017, 11:03 часа
761 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha