Магнитни бури ни изпиват силите преди отпуските

Магнитни бури ни изпиват силите преди отпуските Магнитни бури ни изпиват силите преди отпуските, пише Телеграф. След затишието в края на май те се появяват отново през юни. 
Според изчисленията на физиците най-мощните магнитни бури се очакват на 16 юни. Дните около тази дата също са рискови, допълни Пик. 
Леко колебание в магнитосферата ще има утре, показва картата на геомагнитната обстановка. Това обаче няма да се отрази сериозно на здравословното ни състояние. От 20 май се активизира и друго необичайно явление, което учените наричат слънчевия вятър "Стиви". Очевидци го определят като лилава дъга, която пресича небето. Явлението е наблюдавано в Канада, а изследователи твърдят, че оказва силно влияние върху магнитното поле. 
Когато "Стиви" е във вихъра си, можем да усетим главоболие и безсъние. Според учените неразположенията, свързани с лилавата дъга, могат да продължат цял месец. Магнитните бури не се усещат от всички хора. Според учените над 10 на сто от населението на света е чувствително към тях. В рисковите групи са онези, чиято имунна система е отслабена и хората, които са подложени често на стрес. 
По време на силни смущения те страдат от депресия, умора, високо кръвно. най-застрашени са хора с хронични заболявания. те трябва да следят   състоянията на магнитосферата и да се отдадат на пълна почивка, когато бурите са най-силни. 
Докторите съветват тогава да се въздържаме от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Не бива да се пие силно кафе и силен чай, както и да се упражнява тежка физическа дейност. 
26.05.2017, 09:11 часа
914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha