Икономическа полиция влезе в заведение в Бяла Слатина

Икономическа полиция влезе в заведение в Бяла Слатина Икономическа полиция и инспекцията по труда влязоха в заведение за обществено хранене в Бяла Слатина, научи BulNews.bg. Причината за акцията е проверка по подаден сигнал за нарушение на трудовото законодателство. При проверката е установено, че един от работещите в заведението се труди без задължителния договор.
На работодателя е съставен акт, като до дни инспекторите по труда ще решат колко точно голяма санкция да му наложат, съобщи директорът на инспекцията по труда Румен Младенов. Той поясни, че работодателят е имал и други нарушения на трудовото законодателство и санкцията може да е доста солена.
За изминалия месец в сила са влезли 24 наказателни постановления за сумата от 27 000 лева, издадени от инспекторите по труда. За периода са съставени нови 11 акта за 7 100 лева, като един е за неизпълнено предписание. При проверка контролните органи са спрели 12 машини и съоръжения, които не са били изправни. За периода са издадени 514 предписания, които са с определен срок за изпълнение в проверени 120 предприятия.
Заради интензивните проверки на инспекторите и навременната им намеса през месец април в две врачански фирми са изплатени 89 600 лева забавени заплати.  
26.05.2017, 15:10 часа
3592 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha