Откриват паметна плоча на полк. Борис Дрангов в Лом

Откриват паметна плоча на полк. Борис Дрангов в Лом Паметна плоча с барелеф на полк.Борис Дрангов ще бъде открита в Лом на улицата, носеща името на героя от Първата световна война, каза Любомир Димитров от oбщина Лом. Той посочи, че преди това ще бъде отслужена заупокойна молитва в църквата „Успение Богородично”.
„Три години полк.Борис Дрангов живее в Лом. Тук той е командир на Втори конен Ломски полк, тук се раждат и децата му и признателните граждани ще отдадат почит днес на полк.Дрангов. Улицата, на която ще бъде открита полчата и която носи името на полк. Дрангов, е в центъра на Лом”, каза Любомир Димитров.
Паметната плоча с барелеф на полк.Дрангов е изработена с финансовата подкрепа на онколога проф. Иван Гаврилов. От 11 часа в читалище „Постоянство” представители на oбщинската организация на ВМРО, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните, Българо швейцарското дружество „Луи Айер” и oбщина Лом организират честване в памет на полк.Борис Дрангов.
26.05.2017, 16:01 часа
1089 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha