КАТ настоява да няма знак преди пътните камери

КАТ настоява да няма знак преди пътните камери КАТ с нов опит за премахване на обозначителния знак преди пътните камери, съобщи началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски. По думите му знакът затруднява работата на пътните полицаи и ще се настоява за премахване на сигнализацията поне пред мобилните камери. Подобен опит имаше и през миналата година, но предложението беше отхвърлено от Транспортната комисия.
Знак Е24, който обозначава участък с пътна камера за контрол на скоростта, бе въведен през май 2015 г. с цел КАТ да върне в употреба издаването на електронни фишове от мобилните камери. Тяхното използване бе спряно от Върховния административен съд през 2014 г., тъй като според магистратите нямало достатъчно гаранции, че те не се манипулират и не е сигурно дали заснетият водач е в нарушение преди или след ограничителния знак за скоростта.
Според началника на КАТ комисар Бойко Рановски знак Е24 обаче затруднява работата на „Пътна полиция”, затова ще се настоява отново за неговото премахване.
"Ние ще го предложим, а дали ще го одобри нашето ръководство и ще стигне до Народно събрание, не мога да кажа категорично. За стационарните камери не е проблем да бъдат сигнализирани и да се знаят местата, но мобилният контрол, за да може да сме по-реални и мобилни, знакът ни затруднява", каза Рановски.
Опит за премахването на знака имаше и през миналата година – тогава обаче депутатите от Транспортната комисия отхвърлиха предложението с мотива, че табелата има силен превантивен ефект, а работата на КАТ не била да се крие по храстите. Според Бойко Рановски обаче въпросният „превантивен ефект” не е толкова голям.
"В стационарните камери имаме по 1500 нарушения на камера на месец. Така, че това, че има знак, не означава, че повече се спазва. По-ефективен е контролът с мобилните камери, защото там може един час да контролираш на едно място, следващия час на друго място", каза още той.
В момента пътните участъци, в които работят мобилни камери на КАТ, трябва да са обозначени със знак Е24 и да са обявени предварително на сайта на МВР, както и по медиите.
В случай че табелата преди мобилна камера не е сложена, издаденият електронен фиш за превишена скорост може да бъде отменен при обжалване в съда. 
26.05.2017, 16:51 часа
2405 11
Коментари

Служител на КАТ

28.05.2017, 18:30 часа
Целта на снимките за скорост е, водачът да не знае, че е сниман и да получава изненадващо електронни фишове, както е в Германия например. По този начин, водачът не знае от къде го дебне камера и не се отпуска да превишава фрапиращо скоростта.

Sluvitel na KAT

28.05.2017, 18:30 часа
Искам да попитам, къде важи ограничението на скоростта, по цялото протежение на пътя или само в обхвата на камерата? Какъв е превантивния ефект от ПЗ Е24? Нещо, като "Карайте бавно, защото снимаме" и "Отминахте патрулката, давайте газ до ламарината".

до, до.... глупостта човешка

28.05.2017, 18:30 часа
Труповете са безброй....и продължава идиотщината по пътищата. Но нека полицаите да предотвратяват ПТП-та, а не да търсят финансови резултати и да регистрират трагични събития! С какво помагат, като се крият на отсечката- с. Моравица- гр. Мездра?

до "нарушенията на полицаите продължават"

28.05.2017, 18:30 часа
Гледа ли новините днес? А вчера? А онзи ден? Успя ли да преброиш труповете от катастрофи? А другите, които не ги дават по новините? Полицаите ли сd виновни за катастрофите? С мислене като твоето, утре ще има други трупове. Приятна вечер!

!!! Удивително нищо не проумяваш

28.05.2017, 18:30 часа
Не зад храстите, не там! Целта да не са глобите, а реално озаптяване на нарушителите! Криенето води до преизпълнение на плана за финансови приходи, но и води единствено до последваща регистрация на поредното ПТП, до поредния... труп!

!!!

28.05.2017, 18:30 часа
Кои са местата с ПТП? Катастрофи стават навсякъде. КАТ не "допринасят за живота ви"?!?!, ролята им е да озаптят донякъде безумието. Няма как да стане на всеки километър патрулка. Пази живота си, ако обичаш някого или някой теб обича. Проумяваш ли?

Майната, дето обижда е полицай и затова не са му ясни мненията на хората

28.05.2017, 18:30 часа
Майна, не камерите и знаците пречат. А това, че униформените се крият зад храстите и не допринасят за "жалкия ни живот"! Добре им е да паркират в насрещното еднопосочно движение/гонят само глоби/, да тръцкат цяла смяна, а ги няма в местата с ПТП!

R;e

28.05.2017, 18:30 часа
Не ми пука от скрити и покрити камери, знаци и т.н. Карам внимателно, пазя себе си и семейството ми. Срещу камерите скачат само тези, които нарушават Закона. Всеки ден трупове по пътищата:((( Тези мъртъвци също са били против камерите .

Майната ви

28.05.2017, 18:30 часа
Камерите ви пречат, знаците ви пречат...Празноглави донори зад волана. Не разбирате ли, че всичко това е да се запази жалкия ви живот,който сами не знаете да пазите. Виж, като стане дума за пари, отваряте едни усти!

нарушенията на полицията продължават

28.05.2017, 18:30 часа
Бяха уличени в нарушение от "Господари на ефира"за неправомерно заснемане с мобилна камера край с. Моравица, общ. Мездра и временно прекъснаха противоправната си дейност. Днес 26. 05. 2017 г. полицейската кола с мобилна камера отново снимаше там.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha