Кметът на община Мездра бе гост на тържеството за Деня на село Моравица

Кметът на община Мездра бе гост на тържеството за Деня на село Моравица С богата музикална и танцова програма, днес бе отбелязан празникът на село Моравица. Тържеството се проведе в сградата на местното училище. Кметът на община Мездра инж. Генади Събков поздрави жителите на селото:
„Моравица  е жизнено и енергично населено място, намиращо се между два града -Мездра и Враца. Радвам се,че детската градина и училището работят добре. Бъдете сигурни, че Общината и общинският съвет ще продължим да правим необходимото за поддръжката  на сградите тук“, каза в словото си инж. Генади Събков.
Той поздрави кмета на селото Коно Жилковски за неговата активност и настоящия директор на училището за добрата работа, която върши в учебното заведение и подкрепата за развитието на населеното място.  
„Благодарение на вашата настойчивост и упорит труд, скоро ще реновираме  една спортна площадка в селото, за да има къде да играят децата на Моравица. Предстоят и други по-големи проекти, които ще реализираме още тази година, а именно реконструкция на ВиК - и уличната мрежа в селото. Правим всичко възможно Моравица да има един свеж и привлекателен вид на съвременно населено място, а вие с  удоволствие и гордост да заявявате, че живеете тук“, допълни инж. Събков.
„Празникът на едно населено място е ден за равносметка. Ден, в който всеки един от нас може да си зададе въпроса какво е направил и колко е помогнал за добруването на нашето село. Истински съм радостен, че на този ден наши гости са кметът на общината, общински съветници, спонсори и доброжелатели, защото със своето присъствие те показват, че не са безразлични към бъдещето на селото ни“, каза в словото си кметът на село Моравица Коно Жилковски .
Празничната програма откриха учениците от ОУ “Васил Кънчов “- село Моравица с ръководители Наташка  Василева и Камелия Цветкова, които представиха стихотворение за училището. Деца от II-IV клас зарадваха гостите на тържеството с танца „Детска планета“. Надир Маален  рецитира стихотворение  за родния край. Децата от групата за народни танци „Весело Хорце “ с ръководител Йоанна Аспарухова изпълниха „Дайчово  хоро“ и „Ръченица“. Михаела Христова изпълни народна песен.
Колорит в празничната програма внесоха изпълненията на най-малките възпитаници  на ЦДГ  “1-ви юни“-с.Моравица  с ръководител Валя Йорданова. Танцовата група при НЧ „Светлина“ зарадва зрителите с изпълнение „Копаница “, а Веселин Тошев представи стихотворението „Родното село“. Финал на тържеството постави мажоретната  група към местното читалище.
Официални гости на тържествената програма, бяха още директорът на МБАЛ - Мездра Илияна Михайлова и общинският съветник Наталия Христова.  
26.05.2017, 16:51 часа
1211 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha