Осъдиха мъж за измама в OLX

Осъдиха мъж за измама в OLX Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж, за измама с компютърна игра.
Обвинението срещу Николай П. е за това, че на 11.12.2015 г. в гр. Мартен, обл. Русе с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у Биляна Б., че й е изпратил игра GRAND THEFT AUTO FIVE, записана на цифров носител – диск, която му била поръчала и за която му заплатила исканата от него цена, като с това й причинил имотна вреда в размер на 75 лева.
Обвиняемият имал нужда от парични приходи и решил да извърши измама, за да си набави средствата. Измамата предвидил да осъществи дистанционно и в рамките на сключване на лъжлива и заблуждаваща сделка като продавач на игра, качена на цифров носител. На 11.12.2015 г. обвиняемият осъществил контакт в глобалната мрежа чрез сайта ОLХ.bg с пострадалата Биляна Б., представяйки й се, че е от Силистра. Пострадалата търсила да закупи играта GRAND THEFT AUTO FIVE. Обвиняемият й я предложил, като се договорили да й я изпрати чрез куриер в Мартен. Жената му привела исканата сумата от 75.08 лв., но след това обвиняемият изпратил по куриера Еконт, вместо заплатената игра празен оптичен цифров носител – CD-R диск с капацитет 700 МB и сериен номер faA403044809, положен в пластмасова кутия с нарисувана обложка. Непосредствено след получаването на пратката и прибирането си у дома пострадалата и семейството й пробвали играта, изпратена им от обвиняемия и веднага установили измамата.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
26.05.2017, 16:56 часа
1521 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha