Полицията арестува 16-и човек, свързан с атентата в Манчестър

Полицията арестува 16-и човек, свързан с атентата в Манчестър Полицията в британския град Шоръм бай е арестувала 23-годишен мъж, заподозрян във връзка с атентата, извършен миналата седмица в Манчестър. Извършват се и обиски в района на Манчестър и Чешър.
Досега във връзка с нападението, отнело живота на 22 души, бяха арестувани 16 души, 14 от тях остават под стража. Двама бяха пуснати, без да им повдигнати обвинения. Полицията смята, че терористът, взривил се в края на концерта на американската певица Ариана Гранде, е бил част от терористична мрежа.
Британската служба за сигурност МИ-5 започна разследване на това как се е водило наблюдението на Салман Абеди, съобщи Би Би Си. Източник от правителството призна, че службата за сигурност е проучвала информация терориста, преди той да извърши нападението и че МИ-5 три пъти е получавала предупреждения за екстремистките му възгледи.
Още преди пет години познати на Абеди са казали на властите, че той подкрепя екстремизма и насилието. Според службата за сигурност Абеди спадал към групата хора, за които трябва да се прецени дали представляват опасност.
29.05.2017, 11:40 часа
519 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha