Пропадна път между две села в Монтанско заради свлачище /ужасяващи снимки/

Пропадна път между две села в Монтанско заради свлачище  /ужасяващи снимки/ Пътят между селата Замфирово и Пърличево в община Берковица е пропаднал заради свлачище, видя репортер на информационна агенция BulNews.bg
Почти цялото пътно платно се е свлякло от близо един месец, оплакват се местните, които често минават по пътя. Пропадналата част е оградена с предупредителни ленти. Въпреки това обаче шосето остава опасно и е потенциална предпоставка за инциденти. Освен това участъкът е с много завой и намалена видимост, което го прави още по-опасен.
Припомняме, че проблемът със свлачището не е от днес. BulNews.bg алармира за проблема още септември миналата година, когато пътят беше силно напукан и пропадаше, след което беше ремонтиран с малкото отпуснати средства. Към момента от пътното обясняват, че се извършва проучване, тъй като свлачището е голямо и се изисква да има проект за укрепването му.
Трасето е с голяма натовареност на движението, тъй като е част от пряк маршрут от Берковица и Монтана към Враца. Той е предпочитан и за много от хората, живеещи в село Пърличево, които работят в Замфирово. Ако пътят не бъде ремонтиран, ще се налага да заобикалят и да дават повече пари, за да се придвижат до работното място. Освен това в селото нямат и хранителен магазин. Ето защо кметският наместник се налага да купува продукти от Замфирово и да ги носи на възрастните хора. Всичко това прави ремонта на пътя и укрепването му изключително важно и наложително.
Местните хора апелират да се вземат мерки и час по-скоро пътният участък да бъде укрепен и оправен. 
29.05.2017, 13:05 часа
9513 1
Коментари

Минаващ

29.05.2017, 16:17 часа
Къф един месец това е от зимата така
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha