Ново наркоменю! „Весел чай“ сменя канабиса

Ново наркоменю! „Весел чай“ сменя канабиса Ученици от гимназиите и дори малолетни са намерили модерен начин да разнообразят наркоменюто си. Вместо традиционната марихуана те са започнали да пушат така наречения „весел чай“, съобщава МарицаБГ. Причината е, че поради прекомерната употреба на трева в училищата, ръководствата са започнали често да правят тестове за канабис на учениците. 
Децата си набавят дрогата свободно от един от етническите квартали в града, твърдят експерти в бранша. „Рискът от подобен тип синтетични наркотици обаче е огромен, понеже не е ясно по какъв начин се създават те“, предупреждават от Общинския съвет по наркотични вещества под тепетата. Най-често се използва отпадъчна тревиста маса или дефектирала марихуана, които се пръскат с препарати срещу насекоми, отрова за мишки или други подобни. 
Цената на „веселия чай“ е доста по-ниска от тази на канабиса. Докато марихуаната на дребно струва около 10-15 лева за грам, то „чаят“ се разменя срещу 5 лева. „Този тип наркотици е много опасен, ефектът е ударен, а последствията са непредсказуеми,“ споделят от Общинският съвет по наркотични вещества. През 2016 година има регистриран един смъртен случай вследствие на употребата на подобен тип „дизайнерска дрога“, а доста хора са попаднали в токсикологията.
29.05.2017, 15:07 часа
1314 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha