В кой век живеем! Врачани газят във вода и кал, за да стигнат дo домовете си /снимки и видео/

В кой век живеем! Врачани газят във вода и кал, за да стигнат дo домовете си /снимки и видео/ Живущите в блок „Май“ 2 във врачанския квартал „72“ пропищяха от безобразен ремонт, който буквално залял достъпа до блока им, оплакаха се в редакцията на BulNews.bg потърпевшите.
Отчаяните врачани споделиха, че най-трагично е положението около входове Б и В, които при по-обилни дъждове стават непроходими. Проблемът датира още от 74-та година, когато е установено, че под блока има подпочвени води. Положението обаче става нетърпимо в края на 2015 година, когато е правен ремонт на улицата до блока. Оказва се, че тогава строителната фирма е асфалтирала улицата и тротоара, но явно отводнителните шахти не са направени качествено и от наклонът пространството около блока се превръща в езеро. При всеки един дъжд хората са принудени да газят в кал и вода, за да излязат или за да се приберат в апартаментите си. Опитите им да прокопаят собственоръчно вади се оказали неуспешни и не дали никакъв резултат.
В същото време водата подкопава основите на блока, а мазите са подгизнали и пълни с мухъл и плесен. Въпреки постоянните ремонти, влага, мухъл и плесен има във всички апартаменти в двата входа, като гледката в някои от жилищата е потресаваща – новата шпакловка пада само след месец – два и така не остава и помен от скъпите ремонти. Хората се оплакват, че дори и влагоабсорбаторите не помагат.
Първият сигнал за сериозния проблем е подаден в общината в началото на юни 2015 година, но зовът за помощ на потърпевшите отеква в пространството и не се предприемат никакви мерки. От етажната собственост подробно описали проблемите си, но не получили никакъв отговор от местната администрация. В края на миналата година хората изпратили пореден сигнал за ада, в който живеят до местната администрация. Ответната реакция била да изпратят някакви експерти да огледат, но мерки пак не били взети.
Потърпевшите врачани обясниха, че част от апартаментите в блока са общински. Те питат кога кметът ще вземе мерки, защото всяко забавяне поставя живота им в риск. Стените на жилищата им са напукани и целите във влага и мухъл и те са безсилни да направят каквото и да е. Живущите в блока искат да бъде направен оглед от специалисти, които да измислят как да се направи дренаж на улицата до блока, за да могат да се прибират нормално при дъждовно време. 
 
 
30.05.2017, 08:35 часа
3322 2
Коментари

БРЕ

30.05.2017, 10:04 часа
Вие си го избирахте.Не ревахте,коги си продадохте гласовете.Ся ша мълчите.

Мурзилко

30.05.2017, 09:50 часа
Най-неподържания и тъмен през нощта квартал във Враца. Там се влиза с Луноход. А, блок Май 1, се е наклонил като кулата в Пиза, но "кмета" не го вълнува. Той дори не подозира, че има такова място във Враца.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha