Гимназисти от Монтана облякоха магистратски тоги

Гимназисти от Монтана облякоха магистратски тоги Гимназисти от Монтана облякоха магистратски тоги и се запознаха с работата на съдии, прокурори, адвокати, съдебни секретари. Практическото занимание е част от изпълнението на проект „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, по който Окръжният съд  и езиковата гимназия в Монтана работи от три години.
Днес окръжен съдия Светла Станимирова връчи удостоверенията за завършен курс на 24-ма десетокласници от ПГПЧЕ ”Петър Богдан”. Проектът допълва и разширява знанията на учениците по предмета „Етика и право”.
„Децата проявяват жив интерес, особено, когато занятието е в съда”, отбеляза Станимирова. Курсът е от 10 лекции и запознава учениците  с юридическите професии, разделението  на властите, непълнолетните и правосъдието, Закона за противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, трафикът на хора.
Часове по демокрация  и право ще имат  учениците в 10 и 11 клас в езиконата гимназия до края на тази седмица. Лектор е  Улрике Шултц – доцент от правния факултет на  университета в Хаген.
Обучението е осигурено от Германската фондация за международно правно сътрудничество, под патронажа на бившия вицепрезидент Маргарита Попова.
29.05.2017, 16:17 часа
1731 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha