8 месеца затвор за мездренчанин, шофирал системно без книжка

8 месеца затвор за мездренчанин, шофирал системно без книжка Осем месеца затвор получи мездренчанин за шофиране без книжка. Подсъдимият А. Асенов (на 41 години) никога не е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство. Въпреки това той системно шофирал, за което бил нееднократно санкциониран.
На 8 септември 2016 г. на главен път Е-79 между Мездра и Благоевград служителите от сектор „Пътна полиция“ спрели лек автомобил „Форд Мондео“. При проверката било установено, че водачът на колата – подсъдимият Асенов, няма шофьорска книжка. Освен това, автомобилът бил без винетен стикер и с изтекъл срок на транзитните номера. За тези нарушения му бил съставен акт за административно нарушение и иззети регистрационните табели на автомобила.
Впоследствие също така било установено, че подсъдимият Асенов управлявал автомобила си, след като бил наказан по административен ред за управление на МПС без да е правоспособен водач.
Асенов се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Мездра, което съдът одобри. Той ще изтърпи наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца при първоначален „общ“ режим.
29.05.2017, 16:52 часа
1518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha