АПИ обяви обществена поръчка за ремонт на моста на Е-79 при Краводер

АПИ обяви обществена поръчка за ремонт на моста на Е-79 при Краводер Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтно – възстановителни работи на моста над р. Ботуня на път I-1 Монтана – Враца при км 129+355, в района на село Краводер.  Прогнозната й стойност е 780 хил. лв. без ДДС.
Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано.
През февруари т. г. бе констатирана повреда на целостта на пътната плоча на моста и са необходими неотложни ремонтно – възстановителни работи за осигуряване на пътната безопасност. Незабавно бяха предприети мерки по възстановяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.
Обществената поръчка предвижда изграждане на ново пътно платно и пътна плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарни блокове и ще се подобри отводняването в участъка от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м.
Срокът за изпълнение на поръчката е 90 дни. С ремонта на съоръжението ще се подобри експлоатационното състояние и ще се осигурят условия за безопасно движение и комфорт на пътуващите.
Кандидатите могат да подават оферти до 17.30 часа на 3 юли т. г.
29.05.2017, 19:11 часа
563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha