Джони Джоели забива с ERIDAN на площада в Монтана

Джони Джоели забива с ERIDAN на площада в Монтана Джони Джоели пристигна днес в Монтана и бе приет от кмета Златко Живков, който му подари тениска с надпис „Аз обичам Монтана”.
Той ще бъде специален гост на шестото издание на фестивала „Изкуството е…“ в областния град. Феновете очакват срещата с него на 2 юни след 19 ч. На откритата сцена на площад „Жеравица“ вокалистът на Axel Rudi Pell и HARDLINE ще забива с най-добрата българска рок група ERIDAN. Иво Икономов - бас китарист и вокал на групата, е от Монтана.  Не това обаче е причината Джоели да предпочете точно нея. "ERIDAN са перфектната банда!", каза той в интервю за Z Rock радио.
На откритата сцена на площад „Жеравица” той ще представи рок хитове  като “Dr. Love”, „Fever Dreams“, „Mystika“, „Holy Diver“ и други. Подгряващи групи са CONFUSION, PARACOSM и Dedal, съобщи Нелиан Николова – организатор на фестивала.
Преди концерта в петък вокалистът на Axel Rudi Pell и HARDLINE, който е в топ 5 на от най-добрите рок гласове в света, ще гостува на Дневния център за деца и възрастни с увреждания. Този благотворителен аспект на фестивала е натежал при вземане на решението да дойде на фестивала в Монтана.
Тази година мотото на инициативата е „Изкуството е…свободата да обичаш себе си, такъв какъвто си!“ и важен акцент в събитието ще бъде специална среща на гостуващата рок звезда,  талантливи деца и хората с увреждания. Джоели споделя, че е благотворителна душа и винаги, когато може, се отзовава на поканите в подобни инициативи. Вокалистът е развълнуван от предстоящата среща с деца със специални нужди, защото не всеки е благословен да може да ходи, да говори, да слуша, да помирисва. В интервю той споделя, че децата със специални нужди имат нужда и от средства, и от духовна подкрепа. В емоционален аспект е напълно убеден, че музиката е лекарство за много душевни състояния. Другата причина да откликне веднага е поканата на Нелиан е и любовта му към България, породена след участие в рок феста в Каварна.
Джони Джоели е роден в Бруклин - Ню Йорк, и за 49 години успява да развие богата и разнообразна музикална кариера. Тя обаче започва в началото на 80-те, когато сформира групата Phaze с по-големия си брат Джоуи. След възникналите спорове в групата, той се ориентира към барабаните и през 1983 г. свири с групата Killerhit. Тогава е едва на 17 години.
Джони и брат му си спечелват успех и през 1987 успяват да съберат достатъчно средства за собствено осветление, камион и автобус за турнета. Също така се запознават и с Дебра Роснер, която впоследствие им става мениджър.
Killerhit е останала без фронтмен и тогава Джони изненадващо заменя барабаните с вокал и така от задната част на сцената изскача напред. Дерек Кава става барабанист и името на групата се сменя на Brunette. Тя също не издържа дълго и се разпада през 1991 преди първия си звукозаписен договор.
Джони и брат му не се отказват от музиката и през 1992 сформират групата Hardline, заедно с Нийл Шон (тогавашен китарист на Journey). Първият им албум се казва Double eclipse. Hardline има най-голям успех от всички групи, в които Джони участва досега, но все пак не толкова голям, че да ги направи преобладаващи в класациите. За съжаление, и тази група се разпада.
За цели шест години, Джони не се появява на сцената, докато през 1998 не среща немският китарист Axel Rudi Pell, който му е почитател. Axel смята, че гласът му много добре би се вписал в неговата музика и Джони получава възможност да пее с тях, тъй като техният вокалист Jeff Scott Solo ги напуска. Заедно записват Oceans of Time, който и до момента се счита за най-успешния албум на групата Axel Rudi Pell. Джони Джийоели е техен вокал и сега и не смята да напуска.
Джони участва и във Voices of Rock - MMVII - албум, записан от различни артисти и издаден на 20.07.2007. Той пее песента Phoenix Rising.
Групата Hardline издава и втори албум. След дебюта им Double eclipse, бандата е разделена за 10 години. Окуражен от успеха си с групата Axel Rudi Pell, Джони и брат му отново сформират Hardline и издават албума II през 2002. Третият им албум излиза през 2009 и е озаглавен Leaving the End Open.
Забележително е, че Джони Джоели е фронтмен на няколко групи - Hardline, Axel Rudi Pell, Crush 40 и Accomplice. Той се проявява като рaботохолик, но също така е изключително гласовит и атрактивен изпълнител.
Джони е баща на две деца - Кейти и Брандън, които той много обича и не пропуска да ги въведе в света на рок музиката. По Коледа той записа “Mary did you know” в дует с дъщеря си и сина си на барабаните като подарък към съпругата си.
През 2016, Джони обяви своята кампания по продуцирането на първия соло албум в кариерата му. Той ще бъде реализиран чрез Pledge Music, което означава, че феновете му ще могат да участват и да видят целия процес по създаването, както и да помогнат финансово. Основната цел на Джони е да набере средства не само за издаването на албума, но и да осъществи едно благородно дело. Повече от 10% от средствата са предвидени за подпомагане на лечението на негов съсед тийнейджър в Кънектикът, който е парализиран.
Джони Джоели споделя: “От 8-годишен мечтая да правя музика и това да бъде професията в живота ми. Винаги съм се стремял да се придържам към неописуемото чувство да променя нечий живот чрез музиката. Музиката може да направи това, променила е моя!”
02.06.2017, 09:20 часа
3258 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha