Завърши вторият ден от тазгодишното издание на празниците на Искърското дефиле

Завърши вторият ден от тазгодишното издание на празниците на Искърското дефиле С кръгла маса на тема „Обмяна на добри практики между администрациите на СО-район „Нови Искър”, Община Своге и Община Мездра” завърши втория ден от 24-то издание на празниците на Искърското дефиле.
Представители на всяка от общините показаха добри практики от своята работа. Четирима участници от Община Мездра презентираха свои дейности, реализирани мероприятия и представиха идеи за развитие и подобряване работата на администрациите.
Светла Дамяновска, гл. експерт „Култура и художествена галерия” разказа за „Проектът FREE FEST-Магията на Мездра” като пример за добро сътрудничество между Градската художествена галерия и общината.
Ръководителят на АК „Калето” инж. Димитър Павлов презентира „Фестивал на средновековните традиции, бит и култура „Калето”-Мездра”. С разчупена презентация, включваща богат снимков материал, музикален фон, типичен за средновековието, информация за участниците, програмата, демострираните костюми, тактики, обучения и предлагани услуги в туристическия обект, Павлов показа, че  обектът не случайно е една от предпочитаните туристически дестинации за хиляди българи и чужденци.
Секретарят на читалището в Мездра Валя Цекова показа презентация на тема „Народно читалище Просвета 1925- пазител на народните традиции”с която обобщи в исторически план как се е зародила просветното средище, пътят на утвърждаването му в обществото и големия брой реализирани инициативи.
Редакторът на общински вестник „Мездра XXI-ви век” Павел Петров предизвика разгорещена дискусия с темата „Социалните мрежи и администрацията”, чрез която бяха представени съвременните начини за използване на дигиталните услуги – как информацията за работата на общините да достига до повече хора, а те пък бързо да сигнализират за даден проблем и в кратки срокове да получат разрешение на казуса.
Цветан Такев от община Своге презентира сайтът „Svogetour.com”, а след това заедно с г-жа Цветослава Петкова, директор дирекция „Европейски програми и проекти“ разказаха за опитът си в организацията на фестивали и състезания /Празници на хляба, Джуренец куест, Екстремни репортери/.Археологът Красимира Лука разказа за археологическите обекти в района.
Цвета Точева и Георги Алексиев от район „Нови Искър” обобщиха свършеното до момента от новия екип на администрацията, въведените иновации в осведомяване на хората за кампании, инициативи, съвместни дейности с институции и доброто взаимодействие с представители на бизнеса, чрез което са реализирани редица услуги и проекти.
24-то издание на традиционните Празници на Искърското дефиле ще завърши на 5-ти юни с дефиле и концерт, в което ще се включат фолклорни колективи от трите общини.   
03.06.2017, 15:00 часа
1067 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha