4 възможни причини, заради които винаги сте гладни

4 възможни причини, заради които винаги сте гладни Чувствате ли се постоянно гладни? Има няколко различни обяснения на неспирното чувство на глад и желание за храна. Разберете четирите възможни причини, заради които винаги се чувствате гладни. Минали са само 2 часа от последното ви сериозно хранене, но вече сте гладни? Ако този сценарий ви звучи познато, значи има вероятност да спадате към групата на хората, които сякаш винаги са гладни. Не е задължително всички хора с неутолим глад да имат проблеми с теглото, но със сигурност подобен „хищен апетит” е предпоставка за наддаване на килограми.На какво обаче се дължи този огромен глад? Вижте 4 възможни причини, които могат да обяснят защо винаги сте гладни:

Имате бърз метаболизъм
Някои жени се раждат с късмет, благодарение на своите гени и имат бърз метаболизъм. Други тренират редовно и оформят мускули, като по този начин забързват своя метаболизъм. Без значение защо метаболизмът е бърз, истината е следната: колкото по-бърз е един метаболизъм, от толкова повече гориво има нужда. Бързият метаболизъм може да доведе до изгаряне на между 100 и 400 допълнителни калории на ден. Това би могло да обясни допълнителната храна, от която имате нужда.

Ядете обработени храни
Обработените храни като бял хляб, бисквити, а дори и готовите салатни дресинги първо повишават вашата кръвна захар, а след това тя значително спада. Резултатът е, че вие сте чувствате още по-гладни, отколкото преди да консумирате въпросните обработени храни. Рафинираната захар е сред най-честите причини, заради които хората се чувстват гладни през целия ден. Ограничете количеството пакетирани храни, които ядете и се придържайте към здравословните продукти.

Хормоните ви се променят
Много жени страдат от известния ПМС глад, но други промени в хормоните могат да причинят сериозен глад през всички дни от месеца. Хипертиреоидизмът, известен още като свръхактивна щитовидна жлеза, е най-честата причина за постоянен глад. Когато хормоните на щитовидната жлеза са твърде високи, жизнените функции на организма се ускоряват и човек гори енергията по-бързо от предвиденото. Хипогликемията (постоянно ниски нива на кръвната захар), както и предиабетът и диабетът също могат да причинят по-изострен глад. Ако смятате, че имате някои от изброените здравословни проблеми, най-добре се консултирайте с лекар.

Бъркате глада с апетита
Истината е, че има някои хора, които всъщност невинаги са гладни, а просто винаги искат да ядат. Гладът е биологична нужда, която може да се изразява във физически симптоми като главоболие, треперене и шумен корем. Апетитът от своя страна е психологическа нужда, която кара човек да желае дадена храна и да я консумира. В идеалния случай гладът и апетитът трябва да се появяват заедно, но това невинаги се получава по този начин.
03.06.2017, 15:16 часа
1117 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha