Арестуваха румънски тираджия за убийства

Арестуваха румънски тираджия за убийства Германските власти обявиха, че в страната е задържан румънски тираджия, предполагаем убиец на французойка и на германка, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
Задържаният е на 40 години. Името му не се съобщава. Той отрича да е извършил двете престъпления.
Според полицията и прокуратурата на германския град Фрайбург мъжът е убил двете жени с метален прът, като преди това ги е изнасилил.
"Той е заподозрян в изнасилването на убийството на Каролин Грюбер, извършено на 6 ноември 2016 г. в Германия", каза Дитер Инхофен, прокурорът на Фрайбург.
"Задържаният е заподозрян и, че е изнасилил и убил жена в нощта на 11 срещу 12 януари 2014 г. в Куфстайн в Австрия", допълни прокурорът. 
Люсил Клобю, на 20 години, от района на Лион, бе в Австрия по програмата за студентски обмен Еразъм. Тя живееше в Куфстайн, в Западна Австрия, и бе открита мъртва на 12 януари 2014 г. сутринта. Тялото и бе захвърлено на брега на река Ин. Установено бе, че тя е починала от удари в главата.
Каролин Грюбер, продавачка на 27 години, бе намерена мъртва в гора близо до германския град Ендинген, в Югозападна Германия. Преди това тя бе четири дни в неизвестност. За последно била видяна да прави джогинг.
През януари полицията и прокуратурата на Австрия обявиха, че двете убийства са свързани. По телата на двете жертви е намерено едно и също ДНК, въпреки че двете убийства са извършени на разстояние 400 километра едно от друго.
Следователите откриха и сходство в извършването на убийствата - използването на метален прът. При убийството в Австрия този прът бе намерен изхвърлен в река Ин.
През април германски следователи разпространиха портрет робот на предполагаемия убиец, изготвен въз основа на свидетелски показания на жена, видяла този мъж в района, в който била убита Люсил.
04.06.2017, 13:24 часа
1251 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha