Facebook става враждебна среда за главорезите

Facebook става враждебна среда за главорезите Най-голямата в света социална мрежа Facebook заяви, че иска да превърне платформата си във "враждебна среда" за терористите в изявление, дадено след като нападатели убиха седем души в Лондон през уикенда и подтикнаха министър-председателя на Великобритания Тереза Май да поиска редица действия от интернет компании, предава Ройтерс.  
Трима нападатели забиха нает ван в група от пешеходци на Лондон Бридж и намушкаха други хора наблизо в събота вечер по време на третата основна атака над Великобритания през последните месеци. Преди няколко седмици сериозна терористична атака имаше и в британския град Манчестър.
Мей реагира на атаката, като призова за преразглеждане на стратегията, използвана за борбата срещу екстремизма, включително за въвеждане на по-голяма международна регулация на интернет, като заяви, че големите интернет компании са частично отговорни за осигуряването на пространството за развитие за екстремни идеологии.
В неделя от Facebook заявиха, че осъждат лондонските атаки.
"Ние искаме Facebook да бъде враждебна среда за терористи", заяви Саймън Милнър, директор по политиката на Facebook в изявление пред Bloomberg. 
"Използвайки комбинация от технологии и преглед на хората, ние работим агресивно, за да премахнем терористичното съдържание от нашата платформа, веднага щом сме наясно с него - а ако усетим извънредна ситуация, свързана с непосредствена възможност за нарушаване на безопасността на някого, ние уведомяваме правоприлагащите органи".
Мей и преди това оказваше натиск върху интернет компаниите, искайки от тях да поемат по-голяма отговорност за съдържанието, публикувано в техните услуги. През миналия месец тя обеща, че ако спечели предстоящите избори, ще създаде правомощие, с което да накара фирмите да плащат за разходите за извършване на полицейска дейност в интернет с такса за целия отрасъл.
Twitter също заяви, че работи върху борбата с разпространението на войнствена пропаганда в своята услуга.
"Терористичното съдържание няма място в Twitter", заяви Ник Пикълс, директор по публичната политика на Twitter за Великобритания, като добави, че през втората половина на 2016 г. компанията е закрила почти 400 000 акаунта.
"Ние продължаваме да разширяваме използването на технологиите като част от систематичния подход за премахване на този тип съдържание", добавя той.
05.06.2017, 11:38 часа
791 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha