Международна делегация ще посети Центрове „Домашни грижи”в Оряхово и Враца

Международна делегация ще посети Центрове „Домашни грижи”в Оряхово и Враца В рамките на проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“, който се осъществява от Български Червен кръст, в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването и Швейцарския Червен кръст, функционират четири центъра „Домашни грижи“ на територията на област Враца, които в периода 2012г-2017г  предоставят интегрирани здравни грижи и социални услуги в домашна среда на 430 възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания.
На 08.06.2017 г. международна делегация, включваща представители на ръководството на ШЧК, Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие и изпълнители на сходни проекти в Румъния ще посетят Центрове ”Домашни грижи” в Оряхово и Враца, за да се запознаят с дейността им. Ще бъдат посетени потребители на услугите в техните домове, по време на обгрижването им от медицински сестри и домашни помощници. Гостите ще се срещнат и с кметовете на общините домакини. Сред делегатите са:
Ерика Плачела – съветник по здравните въпроси в Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество, Берн;
Доц. д-р Флорентина Фортунеско – Медицински университет, Букурещ;
Беат фон Деникен – ръководител дирекция „Международно сътрудничество” в Швейцарски Червен кръст;
Д-р Надежда Тодоровска – зам.-генерален директор на БЧК.
Проектът „Домашни грижи за независим и достоен живот“се реализира с подкрепата на Конфедерация Швейцария в рамките на швейцарския принос към разширяването на ЕС и е част от Тематичен фонд „Фонд за реформи, свързани с включването на ромите и другите уязвими групи относно услуги за предоставяне на грижи по домовете”.
05.06.2017, 16:51 часа
688 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha