Вкараха зад решетките мъжа, окрал приюта на отец Иван

Вкараха зад решетките мъжа, окрал приюта на отец Иван Половин година зад решетките ще лежи крадецът, обрал комуната на отец Иван в монтанското село Якимово, научи BulNews.bg. Делото срещу 23-годишния Тихомир Т. се гледа преди дни в районния съд в Лом.
Кражбата бе извършена в началото на май. Още същата нощ полицаи от участъците в Якимово и Вълчедръм и жандармерия задържаха бандита от съседното село Черни връх, който влязъл в дома на известния благодетел. Той се вмъкнал през повредена електрическа входна врата на гаража и откраднал моторна косачка „Mtd Smart Rg 145“ на стойност над 3 000 лева. При разпитите полицаите установили, че преди този удар обирджията е задигнал и седем агнета от стопанството на свещеника.
Тихомир има дебело досие и е стар познайник на полицията в Монтана. За поредното си пристъпване на закона, той ще излежи присъдата си при общ режим, в затворническо общежитие от открит тип.
От години архимандрит Иван купува къщи в село Якимово – между Лом и Монтана, в които настанява бедни, бездомни и безработни хора. В комуната несретниците получават покрив, работят ниви и градини, гледат добитък и осигуряват прехраната си. Там живеят над 200 души, половината от които са деца.
През последните години обаче кражбите от приюта и къщата на отец Иван зачестиха. Крадци разбиваха не веднъж и колата му, откъдето наскоро изчезнаха документи и пари. 
07.06.2017, 08:20 часа
1773 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha