Деца от Чипровци откриват съкровищата на родния край

Деца от Чипровци откриват съкровищата на родния край Ваканцията за третокласниците от Чипровци започва с приключение. От 7 до 27 юни децата ще откриват съкровищата на родния край и ще предложат свои решения как да бъде опазено уникалното културно и природно наследство на региона. 
ОУ „Петър Парчевич“ в града стартира проекта „Пазители на съкровища”, като се надява той да бъде една устойчива инициатива за интересни занимания на децата сред природата и в Историческия музей. Организаторът на проекта Йорданка Ангелова, водена от принципите на програма „Заедно в час”, цели във всички дейности да развива уменията в своите ученици -презентиране и работа в екип, както и  нагласата „Аз мога”.  
Партньори на проекта са историческия музей в Чипровци, който приема и помага в обучението на бъдещите екскурзоводи, и общината, която осигурява транспорт. Част от участниците ще продължат своята изследователска дейност с образователен курс „Зелено училище“ във Вършец, благодарение на сдружение „Център за развитие Монтанезиум“, в качеството му на бенефициент по проект „Образованието чрез „Зелено училище“ като насърчаване на устойчивото ползване на културното и природното богатство и ресурси“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие в рамките на „Програма Interreg V-A Румъния-България“.
07.06.2017, 10:14 часа
2126 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha