Летни забавления в Кула

Летни забавления в Кула Училището свърши за по-малките деца, а скоро ваканцията ще посрещнат и другите ученици. Лято е, времето е чудесно и вече започнаха игрите до късно в градинките, градския парк, стадиона, по улици и площадки. С нетърпение децата в Кула очакват откриването на летния сезон на градския плувен басейн.
 А това ще стане на 15 юни, сега служителите на Общинското предприятие, което стопанисва спортния комплекс в града бързат да го приведат в хубав и празничен вид, засаждат цветя и храсти, почистват алеите и тревните площи. Басейнът е почистен и дезинфекциран, предстои да бъде напълнен с чиста вода. Осигурени са спасител и медицинско наблюдение. Мястото е напълно благоустроено - предлага чадъри, шезлонги и съблекални, както и удобни сенчести беседки за отдих на летовниците, където има и масички, на които желаещите могат да хапнат. През сезона ще работи в комплекса и кафе-сладкарница.
Като част от лятната ваканционна програма на децата в община Кула са предвидени дни на отворените врати в спортния комплекс, през всеки летен месец, когато децата ще могат да ползват басейна и спортните съоръжения напълно безплатно.
Много посещаван е  тенис-кортът в комплекса от почитатели на този спорт, даже и през хладните дни. Доста деца също го ползват. Предстои през август Второто издание на аматьорския тенис турнир "Кула Оупън" , който беше проведен за първи път миналата година и се радваше на голям интерес. Допълнително ще има информация за желаещите да участват за времето на записванията.
07.06.2017, 16:27 часа
645 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha