След публикация на BulNews.bg: Малина Николова поряза лятното кино в Мездра

След публикация на BulNews.bg: Малина Николова поряза лятното кино в Мездра След публикацията на BulNews.bg областният управител на Враца Малина Николова върна решението на общинския съвет в Мездра, с което бе дадено разрешение да се учреди безсрочно и възмездно право на пристрояване на „Роял“ ООД за изграждане на лятно кино в железничарския град.
„Считам, че решение №336 е незаконосъобразно и следва да се върне за ново разглеждане на общинския съвет в Мездра“, категоричен е губернаторът. 
В своята заповед губернаторът заявява, че решението на ОбС-Мездра е прието при неизяснени фактически обстоятелства. Не е ясно в кой имот ще се пристроява и какъв е статутът му. Към решението не са приложени актове за общинска собственост, нито скици на имотите, описани в тях.  Не е посочена също така и стойността на възмездното право на пристрояване, съответно не е възложено и изготвянето на оценка от лицензиран оценител.
Друг аргумент на областния управител е, че  решението на ОбС-Мездра не е мотивирано, което е задължително условие за законосъобразността му.
Заповедта на областния управител е изпратена до председателя на общинския съвет, кмета на общината, районната и окръжната прокуратура във Враца.
Прокурор Любен Владинов от Районна прокуратура-Мездра също реагира и прави предложение до председателя на общинския съвет и кмета на общината да преразгледат решението, съобразявайки се със законовата уредба и нормативната рамка. При отказ да се преразгледа, прокуратурата ще депозира протест в Административен съд-Враца.
07.06.2017, 16:25 часа
2322 4
Коментари

б

08.06.2017, 10:06 часа
ТАКА Е! НО НЕКА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ДА СЕЗИРА ПРЕМИЕРА ЗА БИВШАТА УЖ ДИРЕКТОРКА МИГЛЕНА ГЕОРГИЕВА, ПОНАСТОЯЩЕМ ГЛАВЕН ЕКСПЕРТНА ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ ВРАЦА КАК ВЪРТИ БИЗНЕС С ПРОЕКТИ, АМА КАТО Е С ПРОТЕКЦИИТЕ НА РУМЕН ПОРОЖАНОВ НЯМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ!!!!

Б

08.06.2017, 10:05 часа
ТАКА Е! НО НЕКА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ДА СЕЗИРА ПРЕМИЕРА ЗА БИВШАТА УЖ ДИРЕКТОРКА МИГЛЕНА ГЕОРГИЕВА, ПОНАСТОЯЩЕМ ГЛАВЕН ЕКСПЕРТНА ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ ВРАЦА КАК ВЪРТИ БИЗНЕС С ПРОЕКТИ, АМА КАТО Е С ПРОТЕКЦИИТЕ НА РУМЕН ПОРОЖАНОВ НЯМА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ!!!!

Николов

07.06.2017, 19:12 часа
И областния управител и кмета гледат законите.Захариев не гледа за забавления за младите,а за собствена изгода.Иска да завземе целия център на Мездра.Всичко прехвърли на дъщеря си.Да беше отишла тя пред ОС-Мездра,да я видим като МОЛ на Роял ООД. :)

ИМЕ

07.06.2017, 17:10 часа
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СИ Е НА ПОСТА И БДИ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha