Ломски писател представи книга преклонение пред творчеството на Йордан Радичков

Ломски писател представи книга преклонение пред творчеството на Йордан Радичков Съюзът на българските писатели, издателство „Български писател” и дружество „Будители” в област Монтана представиха в столичната книжарница-галерия на „София-прес” тринадесетата книга на литературния критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели „През февруари при бащата на „Януари“.
В нетрадиционна обстановка, сред разкошните творби на софийски фотографи-художници, които участват в уредената за втори път в столичния град изложба по повод месеца на българската фотография, премиерата се превърна в малък празник – преклонение пред творчеството на големия наш писател Йордан Радичков – признат още приживе за класик в родната ни литература. За това допринесе  поетът Георги Драмбозов – отговорен редактор на издателство „Български писател“, който за сетен път прояви таланта си на даровит водещ.
Солиден анализ на книгата направи проф. д-р Мюмюн Тахир – преподавател във философския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Рецензентът даде висока оценка на творбата, като подчерта достойнствата на книгата. Той изтъкна даровитата изява на Юлий Йорданов, приложил в литературното си творение методите на опитен публицист, литературен критик, есеист и журналист – чиито качества,  отдавна са признати от капацитетите в писателското съсловие.
Потесата Валентина Михайлова се спря на завладяващите моменти в живота и творческото дело на Йордан Радичков, които не са убягнали от наблюдателното око на Юлий Йорданов. Авторът още веднъж – впрочем за кой ли път той е доказал възможностите на своето талантливо перо – ни представя жив, действен и човечен „Мъдреца от Калиманица“, както го определя Йорданов.
Присъстващият на премиерата народен представител Красимир Богданов поздрави Юлий Йорданов и подчерта неговия солиден стойностен принос за популяризиране на духовните крачки на Българския Северозапад.
Развълнуван от атмосферата, в която  преминава представянето на книгата, Юлий Йорданов сърдечно благодари на участниците в създалата се дискусия по повод неговата творба и най-вече за високата оценка за нея. Той разказа и допълнителни трогателни моменти от срещите си с големия български писател и негов земляк Йордан Радичков, които не са включени в книгата.
За отличното протичане на премиерата допринесе и музикалният нюанс, внесен от младата изпълнителка на китара Мина Николова – възпитаничка на Школата по музика при народното читалище „Славянска беседа“ в София.
09.06.2017, 15:45 часа
1496 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha