Задържаха за постоянно 70-годишен мъж, блудствал с дете

Задържаха за постоянно 70-годишен мъж, блудствал с дете Съдът в Стара Загора определни мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо на 70-годишен мъж, блудствал с дете.
Обвинението срещу 70-годишния Стефан Й. е за това, че на 2 юни 2017 г., използвайки сила, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание спрямо момиче, ненавършило 14-годишна възраст.
В хода на досъдебното производства става ясно, че мъжът и пострадалото 13-годишно дете живеели в един и същ имот в село в община Стара Загора. На 2 юни обвиняемият влязъл в стаята на момичето и осъществил с нея блудствени действия, като употребил сила.
Мъжът е добре познат на полицията - извършвал е кражби и е лежал в затвора.
За извършеното от него деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до 8 години.
Мъжът е задържан за постоянно, след като Районния съд в Стара Загора преценил, че съществува реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.
Съдът в Стара Загора взе мярка за неотклонение "задържане под стража" и спрямо друг гражданин, осъществил полов акт с дете.
Обвинението срещу 19-годишния Мартин Д. е за това, че се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 14-годишна възраст.
Установено е, че момчето и пострадалата се познавали и били в приятелски отношения.
Вечерта на 10 срещу 11 декември 2016 г. момичето и баща ѝ гостували в дома на обвиняемия в село в община Стара Загора. Пострадалото момиче и Марин Д. се усамотили и заключили в отделно помещение в жилището, където обвиняемият осъществил полов акт с малолетното момиче.
На следващия ден пострадалата съобщила на майка си, която я завела на преглед при специалист и сигнализирала органите на полицията.
19-годишният младеж е неколкократно осъждан за кражби. Той е бил освободен от затвора на 16 февруари 2016 г.
За извършеното от него престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 2 до 6 години.
10.06.2017, 10:00 часа
1508 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha