Цацаров знае за кого не е особено удобен

Цацаров знае за кого не е особено удобен "Нямам никакви проблеми да се срещна с когото и да е, който не е обект на разследване". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров. Дискусия за така наречената „среща в ЦУМ” имаше, каза той по повод срещата си с червения активист Георги Гергов и бизнесмена Сашо Дончев.
Той не съобщи подробности за срещата си с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов в ЦУМ, станала известна като „ЦУМ гейт”.  "Да разкажа повече за тази среща за това кой ме е поканил означава да прекрача една граница на коректност, която всеки човек трябва да има и то не защото в срещата е имало нещо тайно”, заяви главният прокурор.
В отговор на въпрос дали коректността към обществото не изисква да се прекрачи коректността към участниците в срещата, Цацаров напомни, че коректност към обществото е необходима тогава, когато се срещаш с хора, които са обект на разследване от твоята институция или си извършил нещо незаконно.
"Аз имам приятели - тези не са ми от приятелите, имам приятели, които упражняват различни професии. Значи ли, че от коректност към обществото аз нямам право да седна с когото и да било и да пия - не се е пило кафе в ЦУМ, пила се е вода, слаба им е паметта, но това нямам никакво значение. Защо не задавате същите въпроси на моя колега Лозан Панов? Нормално ли е той да отиде в една от най-маститите адвокатски кантори със служебния мерцедес и това да се смята за нещо нормално. Не го коря Панов, не казвам, че е извършил нещо нередно. А на мен да ми се приписват едва ли не всички грехове. Аз знам много добре, че не съм светец, но знам много добре и за кого в тази държава не съм и особено удобен. Не съм особено удобен за хора, които при всички случаи са свикнали да получават само благоволение или поне пълно мълчание от прокуратурата. ЦУМ беше поредният пропаганден балон.
10.06.2017, 12:20 часа
1533 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha