Спецченге обясни в съдебната зала какво е правил Ценко Чоков

Спецченге обясни в съдебната зала какво е правил Ценко Чоков С разпити на свидетели продължава делото срещу отстранения от поста си кмет на Галиче Ценко Чоков и още 7 души. Показания пред Специализирания наказателен съд даде Валентин Кирков, служител на БОП от 2015 г. В края на 2015 г. му било възложено да извърши проверка във връзка с постъпила преписка. В сигнала си до прокуратурата няколко тъжители посочили информация за "насилствени действия от страна на Мартин и Ценко Чокови и хора от обкръжението им".
"В хода на проверката се оказа, че има множество пострадали лица. Твърдяха за извършени от г-н Чоков и хора от неговото обкръжение принуда, заплахи, побоища, палежи, незаконна банкова дейност", разказа свидетелят. Той допълни, че има информация и за това, че подсъдимият Касъм Касъмов осигурявал гласове, за да бъде Ценко Чоков постоянно кмет. Кирков знаел това от проведени беседи с Веселин Тушинов, който е основен свидетел по делото срещу Ценко Чоков. Липсват доказателства, подкрепящи това твърдение. "Няма конкретни доказателства да са водени хора до урните", каза Кирков. Кирков изготвил докладна. Заявеното от свидетеля в съдебната зала провокира въпроси и Ценко Чоков настоя: "Посочете един човек, когото съм измамил. Няма случай с измамен човек". Неколкократно и защитата настоя свидетелят да посочи конкретни факти за извършено престъпление и го запита дали са проверени твърденията на въпросните хора, или просто се излага това, което са посочили в сигнала си.
"Разпитахме свидетели, които твърдяха, че са предоставили личната си земя за арендоване на Ценко Чоков. Казаха, че в продължение на няколко години аренда не им е плащана", коментира още Кирков. Защитата и самият Чоков продължиха да търсят отговор на въпроса за конкретен пример за престъпна дейност. По време на заседанието беше разпитан и свидетелят Цветан Иванов, който живее в Галиче. Той се оплака, че е бил бит. По думите му, Чоков мислил, че е влизал в дома му да краде. Иванов отрече да е влизал в дома на кмета на Галиче. Свидетелят каза, че не подал сигнал за побоя, защото смята, че "няма смисъл".
Веселин Тушинов, който е граждански ищец и частен обвинител, се обърна с въпрос към Иванов и го попита дали някой му е оказвал натиск. "Да, Цецо Кинчев. Каза да се откажа и че Ценко Чоков после щял да ни почерпи", коментира Иванов. Той разказа и за друг случай. "Една вечер се прибирахме с брат ми от центъра. Мартин му искаше някакви пари", коментира свидетелят. Иванов допълни, че брат му не дължал пари на Чоков. Не знаел и защо синът на Ценко Чоков искал пари от брат му.
13.06.2017, 19:07 часа
6841 1
Коментари

Съпоставка

14.06.2017, 03:04 часа
Тоя БОП-джия сам казва, че няма доказателства, а само преразказва, какво се говорело и какво бил чул и това ми бил свидетел и това ми било правораздаване. Обърнете внимание и на проблема: няколко години не е плащана рента т.е. 100 кг. жито.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha