Изнервен пациент с множествена склероза души лекар

Изнервен пациент с множествена склероза души лекар Пациент с множествена склероза се размина с 1000 лв. глоба за нападение над лекар. Агресивният мъж налетял на медика от МБАЛ "Пловдив", хванал го за врата и започнал да го души. После пробвал да атакува и жена от дежурния екип, като през цялото време псувал всички по коридорите, пише Пик. Пациентът бил настанен в спешното отделение на МБАЛ „Пловдив”, защото му прилошало от комбинацията на лекарство с алкохол. Докторите обаче решили първо да се погрижат за току-що приетите с инсулти хора и това вбесило нападателя, пише "Марица". 
Човекът е с тежкото заболяване от години и всяка сряда му поставяли инжекция с медикамента „Авонекс“. Така станало и на 13 юли м. г. След това мъжът пил 2 бири и отишъл при свой познат в един автосалон, където се почерпил и с мента. Почувствал се зле и била извикана линейка, която го откарала в Окръжна болница. Там той бил поставен на системи, но когато разбрал, че дежурният лекар ще прегледа първо пациентите с инсулти, махнал абоката и атакувал. Наложило се да го усмиряват с инжекция диазепам. Когато дошъл на себе си, се извинил на всички от екипа и си тръгнал. Една от лекарките обаче подала жалба. 
Назначената в хода на делото експертиза не дава категоричен отговор на въпроса дали между лекарството и алкохола има взаимодействие, което да направи човека неадекватен за кратко. Това е защитната теза на адвоката му - че мъжът е бил невменяем в момента на нападението. Самият пациент пък твърдял, че не помни да е посягал и обиждал, но съжалява за случилото се. 
Пациентът е неосъждан и не е освобождаван от наказателна отговорност досега, затова присъдата му е парична санкция.
15.06.2017, 10:26 часа
818 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha