Ученици се състезават в защита при бедствия и аварии във Видин

Ученици се състезават в защита при бедствия и аварии във Видин Средношколско състезание по защита от бедствия и аварии се провежда във Видин. Организатор на събитието е сдружение "Свободен младежки център"- Видин, който е водеща организация по проект "Мрежа от сигурни училища". Участие взимат отборите на 10 училища- 5 от област Видин и 5 от област Монтана, каза председателят на организацията, Николай Цолов, цитиран от БНР.
Учениците от отбора на Основно училище "Иван Вазов"- Видин казаха преди началото на теста, че имат леки притеснения от въпросите, свързани с превръзките на рани, които определят като едни от най-трудните. Знанията, които са натрупали за бедствията и авариите, са много полезни не само за тях, но и за всички около тях. 
Учениците цяла година са работили по проекта с интерес, каза Даниела Джонова- учител в ОУ "Иван Вазов"
Следващата част на състезанието ще се проведе от 13 часа в Крайдунавския парк. Подобни съревнования ще се направят и в Румъния. Победителите ще се явят на международно състезание по време на съвместен лагер, което по всяка вероятност ще се проведе в България. 
16.06.2017, 12:52 часа
576 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha