Покъртителна история от "Кулата на ада": Майка хвърля детето си през горящия прозорец и умира

Покъртителна история от "Кулата на ада": Майка хвърля детето си през горящия прозорец и умира Дни след ужасяващия пожар в „Кулата на ада” в Лондон продължават да излизат покъртителни истории на обиватели от блока. Много от тях успяват да избягат навреме. Други обаче остават заклещени в огнен капан.
Такъв е и случаят на майка, която живее на четвъртия етаж заедно с малката си дъщеричка. Историята й е разказана от британският вестник „Мирър”. 4-годишното момиченце успява да оцелее по чудо при падането от 15 метра. Един от съседите хваща детето и така го спасява.
Съседи на майката разказват трагичната й история. „Целият блок беше в пламъци. Майката се накланяше от прозореца и с всички сили се опитваше да спаси поне детето си. Крещеше за помощ, държеше момиченцето в ръце извън прозореца, за да го опази от пламъците”, разказва пред „Морър” Каделиа Уудс.
За щастие под блока се намирал герой, когото свидетели знаят само под името Пат. Той извикал на майката да хвърли дъщеря си долу. „Не, страх ме е, тя ще умре”, крещяла тя, но накрая се примирила и пуснала детето от петия етаж.
„На всички в този момент сякаш ни спря сърцето. Пат обаче успя да хване детето и го прегърна. След това опитваше да успокои момиченцето, което непрекъснато плачеше и се отдалечи от блока, за да не паднат отломки върху детето”, разказва очевидка на трагедията.
Момиченцето е откарано в болница. Съдбата на майката все още не е известна, тя е сред хората, които се издирват, но се предполага, че е издъхнала в огнения ад.
17.06.2017, 14:07 часа
1034 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha