Великобритания напуска единния пазар и митническия съюз на ЕС

Великобритания напуска единния пазар и митническия съюз на ЕС Британският министър на финансите Филип Хамънд потвърди, че Обединеното кралство ще напусне единния пазар и митническия съюз на ЕС, когато завършат преговорите за Брекзит, пише "Файненшъл таймс".
Докато Великобритания се подготвя да започне официални преговори с ЕС в Брюксел в понеделник, Хамънд заяви ясно, че иска Великобритания да настоява за значителен преходен период, за да се позволи на британския бизнес да се адаптира след напускането на единния пазар и митническия съюз след Брекзит през 2019 г.
Но по време на първата си медийна изява от парламентарните избори на 8 юни Хамънд подчерта, че няма да има оттегляне от обявените от Тереза Мей по време на реч през януари и в писмото й за задействане на член 50 от Лисабонския договор принципи за предстоящите преговори с ЕС.
"Напускаме ЕС и тъй като ние напускаме ЕС, ние ще излезем и от единния пазар, в същото време ще напуснем и митническия съюз", каза министърът пред Би Би Си.
По думите му Брекзит означава, че Лондон определено ще напусне единния пазар. Но той подчерта, че Обединеното кралство трябва да избегне "падане от скалата", когато настъпи моментът.
18.06.2017, 16:58 часа
962 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha