Проведоха извънредно заседание на Асоциацията по ВиК във Враца

Проведоха извънредно заседание на Асоциацията по ВиК във Враца Областният управител и председател на Асоциацията по водоснабдяване и канализация - Враца Малина Николова проведе извънредно заседание на общото събрание. На заседанието присъстваха седем от единадесетте членове на Асоциацията, които с 85,63 % от гласовете на членовете съгласуваха и приеха предоставения от ВиК оператора план за опазване на околната среда, включително план за собствен мониторинг в съответствие с изискванията на разрешителните за заустване на отпадъчни води и програма за управление на отпадъците, свързани с предоставянето на услугите, съгласно договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услугите.
Предварително планираната в дневния ред точка 2, касаеща съгласуване на плана за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите, не беше подложена на гласуване, поради липса на мандат на представителя на държавата. Мотивите, с които Министерство на регионалното развитие и благоустройството не е предоставил мандат на областния управител да гласува положително, са свързани с непълнотите на плана по т. 2 и несъответствието му с договорната уредба, които операторът не е съобразил.
Малина Николова предостави думата на управителя на „ВиК“ ООД – Враца Ангел Престойски, който поясни причините за непълнотата в Плана за стопанисване, експлоатация и поддръжка на активите на оператора. Той уточни, че планът ще бъде коригиран и предоставен за съгласуване на общото събрание на Асоциацията на следващото заседание. Съгласувателната процедура ще бъде стартирана непосредствено след одобрението на бизнес плана на оператора за периода 2017-2021 от Комисията по енергийно и водно регулиране и след финализирането на регионалните прединвестиционни проучвания за обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД - Враца. 
19.06.2017, 13:54 часа
955 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha