Полицията поиска да се прекрати преписката срещу врачанския театър

Полицията поиска да се прекрати преписката срещу врачанския театър Икономическа полиция е на мнение, че образуваната преписка срещу Драматично-кукления театър във Враца трябва да се прекрати, научи BulNews.bg. Преписката вече е препратена във врачанската прокуратура с мнение, че няма данни за извършено престъпление, съобщи зам. окръжния прокурор Камелия Трифонова. Тя поясни, че в момента наблюдаващият прокурор трябва да се запознае с резултатите от извършената проверка и ще се произнесе в законоустановения срок. Дали обаче преписката ще бъде прекратена предстои да стане ясно едва след произнасянето на прокурора. 
Припомняме, че преди близо два месеца Икономическа полиция подхвана да проверява из основи Драматично-кукления театър в града. Това се наложи след внесен от общинското ръководство одитен доклад в окръжната прокуратура. След щателно запознаване с материалите по случая наблюдаващият прокурор разпореди преписката да бъде препратена за изясняване на констатираните нередности от Икономическа полиция. 
До щателно разследване на Драматично-кукления театър във Враца се стигна след като в края на миналата година кметският одитор Стоян Милчев извърши цялостна проверка на театъра. 
Според доклада на Милчев ръководството на културната институция е отдавало неправомерно помещения под наем. Заключенията му обаче разбуниха духовете в театралните среди и провокираха шефа на театъра Анастас Попдимитров да даде пресконференция, на която обяви, че данни за извършени финансови нарушения от ръководството на културното средище няма. Същото е и заключението на паралелно извършвания одит от Инспектората на Министерство на културата.
19.06.2017, 16:43 часа
1271 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha