Театрали от фестивала "Време" се срещнаха с кмета Калин Каменов

Театрали от фестивала "Време" се срещнаха с кмета Калин Каменов Началото на новата седмица съвпадна с четвъртия ден от ММТФ ВРЕМЕ. В този ден програмата беше интензивна и разнообразна. Денят започна с провеждането на два уъркшопа за участниците във фестивала, на които да подобрят своите театрални техники. Едната работилница беше ръководена от Юджийн Нахт от Израел и темата й беше за основата на театъра и работата с енергия. Другият уъркшоп беше воден от Кристиано Изо от Италия за работа с пространството, тялото и звука като цяло.
Непосредствено след уъркшопите ръководителите на групите отидоха на среща с кмета на oбщина Враца Калин Каменов. На срещата кметът на града приветства ръководителите на групите, като им разказа историята на Враца, както и легендата за Рогозенското съкровище. След това всеки един от гостите представи себе си, групата и спектакъла си. За финал на срещата Георги Врабчев по традиция връчи първата статуетка на фестивала на oбщината.
След обяд участниците бяха извозени до пещерата „Леденика”, където след посещението на самата пещера се насладиха на комедията на румънската група „Скепсис” „Процесът срещу Прометей”. Сатирата откровено разсмя всички от сърце, като публиката също имаше активна роля, гласувайки за изхода на процеса срещу осъдения Прометей. Спектакълът завърши с думите: „Да бъдеш глупав е божествено”, доказвайки за пореден път колко нефункционална форма на управление всъщност е демокрацията.
Вечерта програмата на фестивала продължи отново на сцените в Младежкия дом, където първи на голямата сцена излязоха участващите за първи път Студентски театър към Политехническия университет в Санкт Петербург „Петър Велики” със спектакъла „Маратик”. Историята за класическия любовен триъгълник насочи вниманието на публиката към саможертвите, на които е готов човек, когато е изправен пред труден избор.
Следващото представление в програмата беше изиграно от театралната група „Модернатор” от Сърбия, които са участници за втори път във фестивала. Техният прочит на „Портретът на Дориан Грей” надхвърли рамките на вечната история на Оскар Уайлд, разчупвайки образите на класическите характери на художника Базил, сър Хенри и дори на самия Дориан Грей. Визуален и провокативен спектакъл, който прикова вниманието върху прекаленото вманиачаване в днешно време върху младостта, върху това, че моралът и греховете са понятия, които се намират само в старите книги, а на красотата се робува до изгубване на реална представа за околния свят, дори и за себе си.
Финалният спектакъл за деня беше изигран от театрално студио „Юджийн Нахт” от Израел. Макар и едни от най-младите участници във фестивала, момичетата от групата се впуснаха в тяхната „Лудост” с игра, песни и танци с такава енергия и страст, които заразиха публиката още от първия момент на представлението до финала. Младите актриси ни вкараха в една привидно весела и по детински наивна игра, изводът от която обаче, че болшинството винаги надделява над индивида, беше неизбежен.
20.06.2017, 09:20 часа
724 2
Коментари

СМЕНЕТЕ КМЕТА

20.06.2017, 11:08 часа
Малкият гей на Борко Сержанта лицето Н. Николов списва вестника на Калин Каменов. Това е гнусно, само като си спомним малкия Николай от ДПС как грумеше Калин Каменов и какви глупости пишеше за него. Защо така бе, Калинчо? Бизнес?! Нищо друго не е.

Мурзилко

20.06.2017, 10:02 часа
Педерастки сбирщини.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha