Елена Павлова представи „Белязани лебеди” в Монтана

Елена Павлова представи „Белязани лебеди” в Монтана В отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана, Елена Павлова представи най-новата си книга „Белязани лебеди”.  Водещата на срещата Кети Костадинова приветства публиката и представи накратко творчеството на авторката. „Белязани лебеди” е книга №19 от колекция „Дракус” на русенското издателство „Гаяна”. Корицата е дело на Живко Петров, а редактор е Ганка Филиповска. Сборникът с хорър, фантастика и поезия е разделен в три части: първа част – нови, съвременни разкази; втората част съдържа разкази, писани, когато авторката е била тийнейджърка и третата част – подбор от поезия. Авторката го определя като „злия близнак” на сборника „Две луни”, който беше представен през октомври миналата година в библиотеката.
Издаването на „Белязани лебеди” е с цел подкрепа на различни благотворителни каузи. Елена Павлова дарява голяма част от приходите от книгата за помощ на деца с аутизъм, друга част на Фондация „Дивите животни”, които се занимават със спасяване и връщане в природата на диви животни, а друга част за дарение за спешна операция на дете в нужда. За това „идеята на книгата е да бъде самоиздадена”.
Публиката се наслади на нов морски разказ на Елена Павлова, озаглавен „Обувки от крокодилска кожа”, който ще вземе участие в конкурса „С море в сърцето”. Г-жа Ива Генинска, гл. експерт „Култура” при Община Монтана поднесе поздравления към авторката, придружени с красив букет.
Елена Павлова е „Посланик на Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана” и един от основните ѝ дарители. Тя е автор на повече от 30 книги в жанровете фантастика, хорър, фентъзи, книги-игри, виден преводач и международен съдия по кинология. Носител е на много награди през последните 30 години, тъй като започва да пише едва на 9 години. Изявява се с псевдонимите Лени Кинг, Върджил Дриймънд, Ким Нюмън, Елайджа Джауит и Кристофър Макдоуел.
20.06.2017, 14:52 часа
1165 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha