Манол Генов се отказа от имунитета си, иска прокуратурата да изчисти името му

Манол Генов се отказа от имунитета си, иска прокуратурата да изчисти името му Сам ще се откажа от статута на имунитет на народен представител, защото в мой интерес е прокуратурата коректно, в пълен обем, и в интерес  на закона, да изчисти казусите и името ми. Това се посочва в изявление на народния представител от „БСП за България” Манол Генов, разпространено от пресцентъра на БСП.
Ето и пълния текст на изявлението му: 
От изтекла  медийна информация след проверката на прокуратурата и ДАНС в община Асеновград , имах подозрения, че  ще се появят и претенции към мен. Продължавам  и  до момента да не намирам причината за подобна връзка,  освен ако не  е тенденциозна. Иска ми се да не е така. Не знам какво точно се има предвид с посочването на периода 1- 30 март 2017 година. Това е периодът на  предизборната кампания за последните парламентарни избори. Тогава съм имал срещи и разговори с хиляди избиратели, като част от кампанията,  десетки са били и центровете на активисти на тази кампания в полза на политическата сила, в чиято листа съм и за мен, като кандидат, получил преференциален вот.  Това е било открито и напълно в регламента на кампанията.
Всеки кандидат за народен представител, заедно с  активисти и избиратели, които го подкрепят, сме били   съмишленици и съучастници в кампанията- като платформа, ангажименти и обещания.  Не виждам как в това се търси нещо нередно и наказателен смисъл.  Що се отнася до разходваните средства в кампанията, за всичко има подадени отчети и няма причина да се притеснявам. Нека прокуратурата разследва каквото е необходимо  и вярвам, че съмненията, още повече във вид на обвинения, ще бъдат изчистени с доказателства.
Относно втората претенция, недоумявам как точно съм могъл умишлено да склоня което и да е служебно лице, особено главен архитект , при това умишлено, да извърши нещо нередно. С въпросния казус  съм бил запознат като народен представител и асеновградчанин, виждал съм и документи от  официалната преписка. Няма как да имам отношение повече от това.
За мен, като народен представител, винаги е било важно, както в този случай, така и във всеки друг, когато има проблеми на граждани или инвеститори с администрациите  на местна или държавна власт, всичко да се решава законово, без да се ощетяват интереси на никоя страна. В този смисъл, съм съдействал открито десетки пъти и мисля, че това е част от ангажиментите ми на народен представител.
И заради двата казуса,  в качеството  ми на народен представител, сам ще се откажа от статута на имунитет на народен представител, защото в мой интерес е прокуратурата коректно, в пълен обем, и в интерес  на закона, да изчисти казусите и името ми. 
20.06.2017, 14:59 часа
946 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha