Безплатни билети до живот за бебе, родено в самолет

Безплатни билети до живот за бебе, родено в самолет Частната индийска авиокомпания Jet Airways подари безплатни самолетни билети за цял живот на бебе, родено на борда на един от самолетите й от Саудитска Арабия за Индия, съобщава ВВС, цитирано от Новини Лондон.
Екипажът и един от пасажерите, която била медицинска сестра, помогнали за израждането на бебето на 10 688 метра височина, след като станало ясно, че жена на борда е на път да роди преждевременно.
Майката и бебето били откарали в болница, след като самолетът Boeing 737 се приземил в западния град Мумбай. Авиокомпанията съобщи пред ВВС, че и бебето, и майката са в добро здраве.
Авиокомпанията благодари на екипажа и на медицинската сестра Мини Уилсън за „успешното раждане на малкото момченце“.
Авиокомпанията допълни, че за първи път бебе се ражда в неин самолет по време на полет. Други авиокомпании са били в сходни ситуации. Екипажът на самолет на турските авиолинии отпразнува идването на бял свят на още един пътник на 12 800 метра височина, когато жена роди момиченце през април тази година.
Повечето авиокомпании позволяват на бъдещи майки да пътуват до 36-та седмица от бременността им, но изискват писмо с подпис на лекар от 28-та седмица нататък, в което да се потвърждава очакваната дата на раждане на бебето.
20.06.2017, 15:20 часа
702 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha