БСП напуска Председателския съвет в парламента

БСП напуска Председателския съвет в парламента "БСП за България" повече няма да участва в редовните заседания на Председателския съвет всяка сряда заради невключването на техните законопроекти в дневния ред на парламента, обяви от трибуната зам.-председателят на ПГ Драгомир Стойнев. Веднага след него официална декларация направи и соцлидерът Корнелия Нинова с допълнението, че левите се възползват от правилника и ще искат извънредни свиквания на заседания на парламентарните комисии.
"Има хубава новина - на втория месец от свикването на НС има внесени законопроекти от МС и от управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим преди да се разпуснете във ваканция, изморени от тежкия труд", иронизира Нинова по адрес на управляващите.
Председателят на НС Димитър Главчев в отговор обеща, че ще напише писма до всички председатели на парламентарни комисии с покана да ускорят приемането на законопроектите.
Размяната на остри реплики между ГЕРБ и БСП, довели до декларацията на Нинова, започна, след като Драгомир Стойнев протестира от трибуната, че няколко законопроекта на червените отлежават от седмици, в това число проект за промени в Закона за храните,  докато в същото време такъв на МС, вкаран на 19 юни, веднага намерил място в седмичната програма на Народното събрание. "Това е тенденциозно отношение към опозицията", скочи Стойнев. "Вие високомерно ги отхвърляте, дори не си правите труда да ги гледате в комисии", възмути се соцдепутатът.
Стойнев се зарече, че ръководството на ПГ на левицата повече "няма място на този председателски съвет", докато председателят на НС Димитър Главчев и управляващите не преразгледат отношението си.
От своя страна шефът на правната комисия Данаил Кирилов отхвърли обвиненията и обясни, че промени по ГПК има внесени не само от червените. Става въпрос за три законопроекта, един от които е на ГЕРБ.
Думата взе и председателят на НС Димитър Главчев, който напомни, че сутринта е обяснил на Стойнев, че проблемът е в парламентарните комисии. "Ще изпратя писма до всички председатели на комисии с покана да бъдат своевременно разгледани законопроектите", заяви Главчев. В същото време той захапа БСП, че протестират за невключването на проектите им в дневния ред, а те самите не правят предложения по него.
21.06.2017, 09:45 часа
2994 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha