Общинското предприятие “Чистота“ в Мездра е с нова придобивка

Общинското предприятие “Чистота“ в Мездра е с нова придобивка От днес в редиците на общинското предприятие „Чистота“ в Мездра на разположение е нов двураменен контейнеровоз. Той e предназначен главно за 4-кубикови контейнери, но има възможност да превозва контейнери с вместимост до 7 кубични метра. Машината „MANN“ бе доставена от фирма „Автокам България“ ООД. На проведена обществена поръчка тя предложи най-изгодната ценова оферта в размер на 59 732.40лв.
“Във връзка с обновяване на автомобилния парк на ОП „Чистота“ и с предстоящото закупуване на 4-кубикови контейнери, което е залегнало в план-сметката на дружеството, се проведе обществена поръчка. В резултат на нея закупихме една реновирана машина „MANN“ за превоз на 4-кубикови контейнери, която ще бъде използвана и за снегопочистване. В поръчката на машината е предвидено и с пясъкоразпшръскващо устройство.
Със съдействието на кмета на Общината и Общинска администрация успяхме да закупим поредната реновирана машина, която е доста по-нова в сравнение с останалите машини в нашия автомобилен парк. Надявам се, че след като водачът премине обучение и пуснем в действие машината, проблемите ни още повече ще намалеят, а със закупуването на пясъкоразпръскващото устройство ще подобрим и зимното почистване“, заяви директорът на комуналното предприятие Николай Несторов.
Тенденцията е машината да стане още по-универсална и за в бъдеще да бъде закупена цистерна със собствена помпа, която да помага за миенето на улиците. Настоящата цистерна, с която общинското предприятие работи, е с вместимост 2-3 кубични метра и новата придобивка ще помогне в голяма степен за осъществяване дейностите на дружеството по поддържането на чистотата и зелените площи в града.
22.06.2017, 16:15 часа
1083 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha