Община Козлодуй търси да финансира трима студенти

Община Козлодуй търси да финансира трима студенти Община Козлодуй обяви прием на документи за финансиране на студенти, научи BulNews.bg. Те трябва да са записали редовна форма на обучение за учебната 2017-2018 година, съгласно правилника за финансово подпомагане на студенти от общината.
Професионалните направления и специалности, за които ще се осигурява финансиране чрез стипендии, са „Медицина”, област „Здравеопазване и спорт” и специалност „Лекарски асистент” и направление „Педагогика”, област „Педагогически науки”. Трима ще получат средствата – двама педагози и един бъдещ лекарски асистент.
Изисквания за кандидатстване са студентите да имат адресна регистрация в едно от населените места на територията на община Козлодуй (Козлодуй, село Хърлец, село Гложене, село Бутан и село Крива Бара). Кандидатите трябва да са приети са за учебната 2017-2018 година за обучение във висше учебно заведение, акредитирано от Националната агенция по оценяване и акредитация по обявените специалности/професионални направления.
Необходимите документи за кандидатстване са уверение от учебен отдел на висшето училище, от което е видно, че студентът се е записал в професионални направления и по обявените специалности/професионални направления. Трябват още заверено копие от студентска книжка, удостоверение за семейно положение и удостоверения (служебни бележки), в които са указани доходите през предходните 6 месеца на членовете на семейството.
Критериите за класиране са кандидатите да са студенти в неравностойно положение, с общ успех от дипломата за средно образование не по-нисък от 4.50, на които месечният доход на член от семейството да не надхвърля размера на установената за страната минимална работна заплата. Друг критерии е кандидатите да са сираци и полусираци, които имат общ успех от дипломата за средно образование не по-нисък от 4.50.
Ако няколко кандидати едновременно отговарят на условията за финансиране, те се класират според общия успех от дипломата за завършено средно образование. Класирането се извършва от комисия, определена със заповед на кмета на община Козлодуй Маринела Николова.
Документите се подават в срок до 15.08.2017 г. (включително). Допълнителна информация може да се получи всеки работен ден от 8 часа до 17 часа в сградата на общинска администрация в Козлодуй или на телефони 0973/85 846; 0973/85 844.
23.06.2017, 08:15 часа
1919 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha