10 непълнолетни си намериха работа в Монтанско

10 непълнолетни си намериха работа в Монтанско Десет за издадените разрешения за започване на работа на непълнолетни младежи в област Монтана, каза директорът на метсната Инспекция по труда Димитър Петров. Той посочи, че толкова са поисканите разрешения от местните работодатели.
„Всички са за работа в заведения, като сервитьори, бармани има и за продавач-консултанти. Издали сме едно разрешение за общ работник”, каза Димитър Петров. Той уточни, че младежите трябва да са навършили 16 години.
„При наемането на непълнолетни младежи активната страна са работодателите. Те представят необходимите документи в Инспекцията по труда”, допълни директорът на Инспекцията.
Седем часа дневно имат право да полагат труд непълнолетните младежи, като е забранено полагането от тях на извънреден труд. При липса на разрешение за работа на непълнолетен работодателят носи съдебна отговорност. С новите нормативните промени, работодателите могат по елекронен път да подадат документи до Инспекцията по труда за издаване на разрешение за работа на непълнолетен младеж.
23.06.2017, 12:47 часа
3200 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha