В събота става ясно дали Слави Трифонов влиза в политиката

В събота става ясно дали Слави Трифонов влиза в политиката След като парламентът не гласува за резултатите от проведения от Дългия референдум, Слави е решил, че е крайно време да вземе нещата в свои ръце. Той вече няма да протестира пред Народното събрание, а ще се опита да влезе в него.
За целта Трифонов ще сформира ново движение, което най-вероятно ще се казва "Има такава държава". По същия начин действа преди години и Симеон II, който първо направи движение, а след това то прерасна в политическа партия.
Причината Слави да прави движение, а не направо партия е, че той има клауза в договора в Би Ти Ви, според която не може да членува в политически партии. Едновременно с това от екипа на Дългия са преценили, че партиите са компрометирани и ако направят движение, то ще изглежда по-добре в очите на хората и ще им дава повече възможности.
Създаването на движението най-вероятно ще бъде обявено в събота в кино "Люмиер" в София. За тогава е насрочена среща на Трифонов с негови поддръжници.
За събитието съобщават купища листовки, раздавани из столицата. Листовките са направени от поддръжници на Слави, които са регистрирали и сайт на име "За Слави" (www.zaslawi.com). От него те призовават Дългия да поведе национален протест, зад който да застанат всички недоволни от системата.
"Слави, искаме да оглавиш недоволството и да ни поведеш - ясно и категорично!.. Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач, какъвто си ти!... През есента да се проведат нови избори, в които, Слави, да участваш и ти! Защото България има нужда от теб!",  пишат поддръжниците на Дългия.
Само за няколко дни те са събрали почти 200 000 харесвания.
Паметливи припомнят, че при завръщането на Симеон II в България, преди той да оглави движението си, към него също бяха отправяни подобни апели. Тогава царят склони да се заеме с българската политика, а след това дори стана и министър-председател. Слави очевидно е харесал модела и сега действа по същата схема.
Слави, който няколко пъти заяви, че няма да участва в политиката, ще използва като повод поканите, които получава, за да щурмува парламента.
"Елате в събота в кино "Люмиер" и ще разберете всичко", обясниха пред "България Днес" от пресцентъра на Трифонов.
Дългия се е решил да влезе в политиката по няколко причини. Първата, естествено, е референдумът, който беше отхвърлен от парламента. Вторият е вярата му, че може да влезе на събранието. Слави успя в три последователни дни да напълни зала "Армеец" за концертите си, което си е много сериозно постижение. Това му давало увереност, че новото му начинание ще е успешно.
"Шефът винаги иска да е сигурен, че това, с което се заема, ще се получи - казват източници от екипа на шоуто. - След концертите повярва, че наистина е дошъл моментът да направи движение. Проявите в зала "Армеец" не бяха случайни. С тях се събраха пари, които да бъдат ползвани в една бъдеща кампания, като в същото време беше проверено и дали хората харесват Слави. Е, видя се, че го харесват. Дори много!"
23.06.2017, 13:22 часа
3159 1
Коментари

доко

23.06.2017, 17:06 часа
значи ако не раздава кибапчита и кифтета хич да не влиза
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha