Митничари от Лом заловиха половин тон алкохол на черно и купища нелегалeн тютюн

Митничари от Лом заловиха половин тон алкохол на черно и купища нелегалeн тютюн Инспектори на Митница Лом предотвратиха през последния месец пет случая на разпространение на нелегални акцизни стоки. Заедно със служители на МВР крайдунавските митничари са разкрили и задържали в Лом, Видин, Вършец и Криводол 24 440 къса нелегални цигари, 78,8 кг нарязан тютюн и 434 л алкохол без документи за платен акциз, съобщиха от Агенция „Митници”.
На 16 май служители на ломската митница  и полицаи от пристанищния град открили в  два частни имота 10,5 кг. нарязан тютюн за пушене и 11 640 къса (582 кутии) цигари от марката „CAPITAL“ без български акцизен бандерол.
Девет дни по-късно – на 25 май, екип на сектор „Оперативен контрол“ в отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ломската митница съвместно с мобилна група от Централно митническо управление заловили в частен имот във Вършец 264 л етилов алкохол – домашна ракия,  без документи  за плащатен или обезпечен акциз. По случая е образувано досъдебно производство.
На 6 юни служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване“, заедно с инспектори от митническа мобилна група открили при проверка в частен имот в Лом 12 800 къса (640 кутии) цигари без български акцизен бандерол от марките „CAPITAL“, „ROYAL“, „MAC slims“, „FENCY“, „DEAL classic“, „CORSET“ и „VIVA“. Тютюневите изделия са били укрити в жилищно помещение и в домакински електроуреди. По случая е образувано досъдебно производство в Митница Лом.
На 20 юни инспектори от „Митническо разузнаване и разследване“ и служители на МВР от Враца  заловили в частен имот и в района на общинския пазар в Криводол 68,3 кг тютюн без български акцизен бандерол. Стоката е иззета и по двата случая са образувани досъдебно и административнонаказателно производства.
На 21 юни митничарите съвместно със служители на полицията във Видин открили в дома на  физическо лице, заподозряно, че търгува  с нелегален алкохол, 170 л незаконна ракия в бутилки от половин до 11 литра. Контрабандните стоки са конфискувани.
23.06.2017, 13:41 часа
2645 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha