Община Монтана ще поиска заем за изпълнението на два проекта

Община Монтана ще поиска заем за изпълнението на два проекта Община Монтана ще поиска заем от Фонда за органите на местно самоуправление в България, за да осигури оборотни средства по два европейски проекта, които изпълнява, съобщиха от общинската администрация.
Исканият кредит ще е 623 573 лева, а срокът за изплащането му е 24 месеца от датата на подписване на договора. В него не се предвижда допълнителна такса при предсрочно погасяване.
Днес на публично обсъждане бяха разяснени причините, които налагат заема и условията, при които ще бъде поискан.
180 хиляди лева от него ще бъдат предоставени за дейности  по проекта „Инвестиция в Бъдещето”. Той е насочен към деца до 7-годишна възраст от уязвими групи,  деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители от рискови групи. Идеята е да бъдат създадени по-добри условия за подкрепа, среда за обучение и придобити умения за пълноценно ранно детско развитие.
С близо 443 500 лева от заема ще бъдат осигурени услугите по проект „Създаване на условия за независим живот на уязвими лица в община Монтана”. Става дума за 388 възрастни хора с увреждания, които имат нужда от личен, социален асистент, домашен помощник, рехабилитатор, психолог или медицинска сестра.
И двата проекта са одобрени за финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Европейския съюз.
23.06.2017, 13:43 часа
2418 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha