Зрелищно! Огнеборци гасиха инфекциозното отделение в Монтана

Зрелищно! Огнеборци гасиха инфекциозното отделение в Монтана Степента на подготовка и готовността за реагиране при пожар на силите и средствата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Монтана провериха при учение. Ситуациите се разиграха в района на инфекциозния корпус на болницата в Монтана.
В пожаро-техническо учение взеха участие над 150 души от основните и съставни части на Единната спасителна система. 34 доброволци от доброволните формирования по пожарна безопасност и защита на населението към общините: Монтана, Вълчедръм, Чипровци, Вършец, Георги Дамяново, Медковец и Якимово взеха участие в учението, 
съобщи комисар Венцислав Райков, директор на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Монтана.
"Целта е екипите на БЧК, доброволците и нашите, да стиковат взаимодействието помежду си. Зададени са няколко ситуации- пожар в инфекциозно отделение, който в момента вече го ликвидираха, пострадали, евакуирани на покрива и с авто механична стълба след това ги евакуираме, отстраняване на опасни предмети, разпъване на палатки", каза Райков.
Наши екипи оказват съдействие на учението, каза директорът на болницата д-р Тони Тодоров.        
"Благодаря, че такова учение се провежда при нас. Не дай си Боже да се случи нещо в сегашната напрегната международна обстановка. Ние също трябва да имаме готовност и съдействие с екипи и с всичко останало, което е необходимо от медицинска гледна точка при подобна ситуация", заяви Тодоров. 
Учението в болницата изгледаха и курсанти от страната, които се обучават в центъра за професионална квалификация в Монтана.
23.06.2017, 14:27 часа
5841 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha