Инспектори погват земеделските производители от Врачанско

Инспектори погват земеделските производители от Врачанско Глоби в размер на близо 25 хил. лв. наложи Инспекцията по труда на 18 работодатели от Врачанско. Съставените актове са основно за лоши здравословни и безопасни условия на труд, инструктаж и обучение, недостатъчна сигурност на работниците и лоша хигиена на труда. През месец май спрените от работа машини и съоръжения са 8 на брой, съобщи гл. експерт в трудовата инспекция във Враца Павлина Терзийска.
Общо 116 са проверените предприятия през май от експертите на Инспекцията по труда във Враца. Основно това са малки и средни предприятия. За първи път специалистите са влезли на оглед в 11 дружества. Седем са извършените непланирани проверки. Те са провокирани от подадени сигнали от граждани, уточни Павлина Терзийска.
С това обаче проверките не спират. През настоящия месец обект на масирани проверки от страна на Инспекцията по труда са земеделските производители, фирмите, извършващи саниране по националната програма, наемането на сезонни работници и др.
23.06.2017, 15:02 часа
2903 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha