Как пътуването до морето излиза най-изгодно

Как пътуването до морето излиза най-изгодно Със самолет
Най-бързият начин да стигнете от София до морето е със самолет. Полетите на "България ер" до Бургас започват от 24 евро на човек в едната посока. Оттам с автобус или кола до Поморие са 10 километра.

С влак
Винаги може да се возите и на влаковете на държавните железници. При запазване на билети за група от трима души, пътуването ще излезе по 17.30 лв. в посока. Или 103.8 лв. за двете посоки за трима ви. От Бургас може да хванете автобус с билет на цена 3 лева в посока до Поморие.
Вариантът с влак е ценово примамлив, но има една голяма уловка - ще трябва да пътувате над 7 часа в посока.

С автобус
Междуградският автобус е другият вариант, който можете да изберете. Цените от София до Бургас варират между 26 и 30 лева на човек в посока. Или до 180 лева в двете посоки. Някои от компаниите пътуват и до Поморие, някои ден. В най-лошият случай трябва да хванете друг автобус от Бургас до Поморие.

С автомобил
Автомобилът е предпочитан вариант за тези, които притежават такъв. И има защо. Ако вземем за пример 10-годишен седан от популярна марка и данните за разхода, дадени ни от производителя, можем да пресметнем, че пътуването от София до Поморие в двете посоки ще излезе около 140 лева за средномощен бензинов мотор и 110 лв. за еквивалентен дизелов. Към двете суми трябва да добавим и цената на винетен стикер - за седмица той струва 15 лева.
Ако автомобилът е снабден с газова уредба, то разходът намалява значително.
Пътуването с кола има и друг плюс - вие сами решавате температурата, скоростта, кога да спрете, музиката и много други.
24.06.2017, 10:10 часа
993 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha