Връщат в индонезииски затвор избягалия българин

Връщат в индонезииски затвор избягалия българин Индонезийската полиция ескортира обратно в затвора българина Димитър Илиев. През 70-сантиметрова дупка под затворническите стени той и още четирима чужденци успяха да избягат от килиите си на остров Бали.
Днес Димитър Илиев и Сайед Саид са докарани с белезници и самолет на международното летище в Бали. Те бяха заловени в пристанищен район на Дили - столицата на Източен Тимор.
Бегълците са задържани първоначално за нелегално пребиваване в Източен Тимор, но след това властите получават информация, че двамата са затворници, замесени в пране на пари и наркотици.
43-годишният българин Димитър Николов Илиев излежава седемгодишна присъда за пране на пари и други престъпления. Продължава издирването на останалите двама престъпници - австралиец и малайзиец.
Дръзкото им бягство стана само дни, след като десетки затворници избягаха от друг индонезийски затвор, след като проливен дъжд срина част от стените. През месец май над 350 затворника избягаха на остров Суматра.
24.06.2017, 13:31 часа
1448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha